Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Primena ultrazvuka u terapijske svrhe

Ultrazvuk ima široku primenu u terapijskim i estetskim tretmanima lica i tela.

Ultrazvučni  talasi preko sonde deluju mehanički  vršeći mikromasažu koja pojačava cirkulaciju.

Ultrazvučna energija se pretvara u toplotnu jer zagreva površinska tkiva i do 2cm. Osim mehaničkog i toplotnog  efekta  ultrazvuk smanjuje otok i mišićni spazam, ubrzava limfu, deluje protivupalno, kada se koristi u kozmetici podstiče proizvodnju kolagena i elastina.

Indikacije za primenu u terapijske svrhe su:

  • Hronični bol mišića
  • Spazam mišića
  • Ograničeni pokreti  izazvani skraćenjem mišića
  • Bolovi u vratu
  • Sportske povrede
  • Spondilotične promene
  • Degenerativne promene zglobova

Terapijska primena ultrazvuka se radi u fizikalnim ordinacijama uz predhodnu dijagnostiku.

U salonima za masažu ultrazvuk se može primeniti i kombinovati kod masaže leđa kao uvod u ručnu masažu, kod anticelulit tretmana i masnog tkiva gde se ubacuju odgovarajući serumi i gelovi, posebno efikasan kod fibroznog, tvrdokornog celulita.

Ultrazvuk u kozmetičkim tretmanima lica služi za dublje ubacivanje aktivnih preparata u kožu, podstiče se bolja cirkulacija, proizvodnja kolagena i elastina, izbacuje višak vode, poboljšava tonus kože.

Frekvencija talasa za primenu na licu je 20HZ, tretman nije bolan, talasi osciluju čestice koje dublje prodiru do derme.

Indikacija za tretmane lica: Antiage koncept, masna koža, suva i dehidrirana, kombinovana koža i izbeljivanje podočnjaka.

Ultrazvuk ne primenjujemo na kuperozi, rozacei, na upalnim procesima, aknama jer termalni efekat dovodi do širenja kapilara i na taj način možemo dodatno oštetiti kožu.

Ostavi komentar

Logo Relax kutak

Moj Relax Kutak © 2024. All Rights Reserved.