Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saga o rukama

Saga o rukama - blog

Božanski dar čoveku su ruke, kao krila andjelima, kao perje pticama. Kad se radjamo dočekuju nas nečije brižne i nestrpljive ruke,kad umiremo opraštaju se od nas nežne, umirujuće ruke. Njima se stvaraju umetnička dela, sa njima se grlimo, volimo, milujemo a njima se i branimo. Stvorene u paru, sa deset nemirnih prstiju jedinstvena su kreacija tvorca, autentične, neponovljive i unikatne.
One imaju svoju priču, svaki prst je mikrokosmos celog našeg bića, splet najfinijih nerava, a na dlanovima su drevni narodi proricali sudbinu. Žuljevite ruke govore o napornom radu, zabrinute ruke su roditeljske muke, ljutite ruke su ogorčene muke…

Najlepše ruke su staračke ruke, uvele kao požutelo cveće, sa staračkim pegama, pečatom prohujalog života ali tako dirljivo krhke i prozirne, istaknutih vena da deluju nestvarno, praiskonski, podsećajući nas na prolaznost našeg postojanja. Njima se kanališu nevidljive energije i one isijavaju kao svetionik, i dobro i loše, ali tragovi lošeg delovanja ostavljaju traga na njima pa su prsti uglavnom skvrčeni , isprepletani kao živica skraćenih,nervoznih, pokreta. Ruke finih, pozitivnih energija su ono što uvek zapazimo na nekom čoveku, zrače nekom posebnom svetlošću, mirom, deluju toplo i mekano kao paperje.

Ruke masera koji rade svoj posao sa velikom ljubavlju i žive za njega svakim dahom svoga bića su ruke vajara vašeg tela, poznavalac svakog vašeg damara, svaki pokret, dodir koji napravi je jedinstven, blagosloven, kreiran samo za vas, da toplom energijom obasipa vaše telo i dušu.

Ostavi komentar

Logo Relax kutak

Moj Relax Kutak © 2024. All Rights Reserved.