Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

APITERAPIJA I PČELINJI OTROV

APITERAPIJA I PČELINJI OTROV

Apiterapija je drevna veština korišćenja pčelinjih proizvoda u cilju lečenja i očuvanja ljudskog zdravlja. Med, zlatni eliksir zdravlja nalazili su arheolozi u piramidama pokraj faraona jer se verovalo da u drugom zivotu moze da uziva u njegovim blagodetima. Tvorci ove terapije su pčele i samo ime potilče od reči APIS što znači pčela a njihovi proizvodi su med, cvetni prah, matični  mleč, pčelinji otrov (apitoksin) i vosak.

Apiterapija je tradicionalan način lečenja, pripada alternativnoj medicini a Rusko ministarstvo zdravlja je još 1959 godine priznalo kao granu medicine koja se od tada razvija i postiže fascinantne rezultate.

PČELINJI OTROV(APITOKSIN)

Otrov pčele je sekret žaoke pčele koji spada u najjače bioloske otrove, koktel od 240 moćnih supstanci koji može biti smtonosan za čoveka ali u tačno doziranim količinama  uništava izvor bolesti  i spasonosan je za bol.

DEJSTVA:

  • Analgetičko dejstvo (smanjuje bol)
  • Jača imuni sistem
  • Antibakterijsko  dejstvo
  • Direktno utiče na srce i kardiovaskularni sistem
  • Deluje protivupalno,rane  brže zarastaju
  • Pojačava cirkulaciju,širi krvne sudove(bolja prokrvljenost i snabdevanje kiseonikom)
  • Deluje na endokrini sistem

PRIMENA

Uspešno se primenjuje kod bolesti zglobova i kičme, artritrisa, lumbaga, išijalgije,multipleks skleroze,cerebalne paralize, Parkinsonove bolesti,bronhijalne astme, migrene,proširenih vena i tromboze, psorijaze, ekcema i drugih kožnih oboljenja, ginekoloških problema, kod neuroloških i kardiovaskularnih bolesti. U cilju lečenja  otrov se može uneti  uodom pčele, inekcijom, inhalacijom  i primenom masti i sve to uz konsultaciju sa lekarom. Bolesti koje se tretiraju kremom na  bazi pčelinjeg otrova su reumatska stanja,spondiloza, fibroza, reumatski artritis, bolna stanja i otoci.

Fizioterapeutima  u svakodnevnom radu  izuzetno pomaže postižući bolji efekat u sinergiji sa svakodnevnom terapijom i tretmanom kod mnogih tegoba kao što su artritis,povrede koštano zglobnog sistema kao što su istegnuća i distorzije.

Korišćenjem ove masti u svakodnevnoj praksi  fizioterapeutima i maserima donosi takodje benefite  jer smanjuje bol u njihovim šakama koji je često prisutan zbog same prirode posla.

Ostavi komentar

Logo Relax kutak

Moj Relax Kutak © 2024. All Rights Reserved.