Anticelulit tretman

Celulit pored estetskog predstavlja i zdravstveni problem ako je duže prisutan i moze dovesti do oticanja nogu, proširenih vena i pucanja kapilara. Anticelulitna masaža je zdrav način da se razgrade naslage celulita, kojom se podstiče cirkulacija i protok limfe. Pokreti su snažni, energični ali nikako bolni i ne sme doći do pojave podliva. Primenjuju se masažne tehnike poglađivanja, frikcije palčevima, mešenja, švedskog gnječenja, drenaže, ceđenja. Razbijaju se masne naslage, izbacuju toksini i suvišna voda iz tela. U sinergiji sa odgovarajućim anticelulitnim uljima i kremama tretman je vrlo uspešan.

Preporučuje se serija od najmanje 10 tretmana da bi se postigao željeni efekat .

Za ovu masažu koristi se ulje sa bršljenom, biljni ekstrakti prodiru u tkivo i pomažu u oslobađanju zarobljenih toksina i masnoća. Biološki aktivni molekuli iz bršljan ulja se masašom apsorbuju u kožu gde poboljšavaju razmenu materija i koža postaje elastična, zategnuta a celulit manje vidljiv. Eliminiše se višak vode, stimuliše cirkulacija i rastvara masnoća.

Idealan trenutak kada treba početi sa anticelulitnim masažama je dan nakon završetka mesečnog ciklusa jer je tada u narednih deset dana nivo estrogena u telu najniži pa je efekat ove masaže najbolji. Potrebno je promeniti način ishrane, praktikovati fizičku aktivnost i povećati unos vode od najmanje 2 litra.

Anticelulitna masaža ne preporučuje se:

  • tokom trudnoće
  • kod osoba koje pate od proširenih vena
  • za osobe koje imaju ispucale kapilare (masaža može da pogorša)

Osobama koje pate od proširenih vena i ispucalih kapilara preporučuje se da celulit redukuju promenom ishrane i fizičkom aktivnošću.

Dodaj komenatar

Your email address will not be published. Required fields are marked *